Загальна кількість переглядів сторінки

неділя, 22 листопада 2015 р.

Цікаві матеріали до уроків біології

Біологія- одна з найдавніших наук про природу, яка бере свій початок із часів Давньої Греції. Учені замислювалися над процесами, які відбувалися у природі, досліджували їх. Ми, учні 6–А класу, з великою цікавістю почали вивчати розділ біології - ботаніку. На заняттях дізналися, що всі живі організми складаються з клітин. Ми вивчали будову клітини, розглядаючи її під мікроскопом.Це дає нам достатнє збільшення постійного мікропрепарату - шкірки цибулі. Як підсумок практичних робіт, виконаних під керівництвом учителя, дізналися про будову клітини.
На уроках біології ми з великою цікавістю вивчили не тільки будову клітини, але й функції,які виконують її органели. Ми розглянули під мікроскопом одноклітинні організми, а саме: амебу протей, інфузорію туфельку, євглену зелену та хламідомонаду. Вчитель нам пояснила, де ці одноклітинні організми живуть, яка їх будова і яку роль вони відіграють у природі.
Ми також дізналися, що серед бактерій існують організми, які приносять шкоду людині і викликають захворювання.
Цікаво проходили у нас уроки, під час яких ми знайомилися зі світом бактерій. Ми дізналися з розповідей вчителя, що бактерії не мають ядра. Для нас це було неймовірно, проте Галина Михайлівна відзначила, що в деяких місцях цитоплазми є ділянки з молекулою ДНК.
Переглядаючи навчальні відеофрагменти, які ми знайшли з інтернет-ресурсу, ми побачили, яку велику роль відіграють бактерії в природі та житті людини: вони виділяють кисень у навколишнє середовище, бульбочкові бактерії вбирають з повітря азот і  насичують ним грунт. Але дуже цікаво було дізнатися про діяльність молочно-кислих бактерій. Галина Михайлівна запропонувала нам підготувати згідно вимог програми міні-проекти :
Чому скисає молоко?
Корисний йогурт.
Наші проекти були представлені для старших та молодших класів.
Запрошуємо вас їх переглянути.Дізнаєтесь багато цікавого.

Тетяна Попіль, Марта Хомяк, учениці 2-А класу
Корисний йогурт
Живі фільтри
Йогурт

Немає коментарів:

Дописати коментар